Autor Wątek: Czy to mutyzm?  (Przeczytany 1118 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniafull

• Nowicjusz
  • *
Czy to mutyzm?
« dnia: Lipiec 14, 2011, 21:02:45 »
Witam serdecznie.Jestem tu nowa.Mam problem z sykiem.To moze zaczne od poczatku.
Moj syn dominik w sierpniu skonczy 5 lat.Ma problem z mowieniem,mowi,mowi po swojemu np.nie powie mama ja chce pic tylko mowi mama ja pija albo mniam mniam. Jest chlopcem wesolym,inteligentnym,samodzielnym ale tez wstydliwym i to ze nie mowi normalnie . Od miesiaca jezdze z nim do logopedy,dzis pani stwierdzila ze dominik ma mutyzm wybiorczy. Przerazilam sie,zaczelam szperac w necie,czytalam i ryczalam z bezradnosci. Poweidziala ze musze isc do poradni psychologiczno pedagogicznej,musza go tam przepadac i postawic diagnoze a pozniej terapie. I tam czytam tutaj o tym mutyzmie i nie jestem do kon ca przekonana ze moj dominik ma mutyzm...

Paula100

• Nowicjusz
  • *
Odp: Czy to mutyzm?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2012, 20:39:42 »

Witam. Jestem nowa na forum i pisze z zapytaniem jak się toczy rozwój Pani synka ponieważ mam prawie 7 letniego  synka z  bardzo ciężka i opóźniona mowa  z podobnymi objawami (na picie mówi piciu a na jedzenie am am)  Jeździmy  z Kacperkiem do logopedy ale to nie przynosi korzystnych rezultatów.  Zrobiliśmy z mężem już chyba wszystko co możliwe ale co dalej?

Pozdrawiam