Autor Wątek: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych  (Przeczytany 1530847 razy)

0 Użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

Du-czki

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 1296
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #855 dnia: Styczeń 31, 2012, 10:47:32 »
Powyzszone TSH moze oznaczac niedoczynnosc tarczycy, ale to pewnie wiesz
Krzyś (6 lat) - 35#ALA  10 mg
                          8#DMSA 25 mg
                          4#combo 10 mg ALA+12 mg DMSA

anaza

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 791
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #856 dnia: Styczeń 31, 2012, 10:51:07 »
Dudziaczki - nie robiłam tego badania. Zamierzam zbadać w poznaniu ale za jakieś 5 tygodni, czyli jak skończę nystatynę podawać i odczekam 2 tygodnie. Może tam coś wyjdzie. Zasatnawiam się jak ma się to podwyższone TSH do odgrzybiania nystatyną - czy to się jakoś nie kłóci. No i skąd ja to mam wiedzieć - coraz bardziej żałuję, że nie poszłam na medycynę w młodości...
Natalka IV 2006, 65 cykl 6mg ALA
Mareczek IX 2009 - zdrowy nieszczepiony

anaza

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 791
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #857 dnia: Styczeń 31, 2012, 10:53:05 »
tak wiem Dudzaiczki, że to niedoczynność, ale nie wiem skąd się wzięła akurat teraz, co z tym powinnam robić. Pediatra zwykła  - jak się z tym zwrócę, pewnie wyśle mnie do endokrynologa - bez sensu
Natalka IV 2006, 65 cykl 6mg ALA
Mareczek IX 2009 - zdrowy nieszczepiony

Du-czki

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 1296
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #858 dnia: Styczeń 31, 2012, 11:23:53 »
Skąd się wzieła - nie podpowiem - tez ząłuje że jednak na medycyne nie poszłam:)))
Co do powadawanie nystatyny - myslę ze mozesz podawac: ja mam niedoczynnosc tarczycy /na tle autoimmunologicznym/, i nieraz brałam nystatynę. nigdy się nic nie działo.

Co do endokrynologo - to myslę ze warto pojsc - moze uda Ci sie wydebic skierowanie na badania - małej warto by powtórzyć THS, zrobic FT3, i poziomy anty TPO i anty TG.



Krzyś (6 lat) - 35#ALA  10 mg
                          8#DMSA 25 mg
                          4#combo 10 mg ALA+12 mg DMSA

anaza

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 791
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #859 dnia: Styczeń 31, 2012, 13:37:50 »
Tylko że to właśnie robiłam wszystko bez skierowania szanownego endokrynologa, na ktorego termin pewnie bym poczekała ze 3 miesiące.
Wyniki tarczycowe Mlodej z soboty:
TSH 6,401 (norma 0,350 - 4,940) - tylko to jest zawyżone
FT3 3,71 (norma 1,71 - 3,71) - tu na granicy
FT4 1,07 (norma 0,70 - 1,48)
anty TPO <1,0 (norma 5,61)
anty TG 2,47 (norma 4,11)
Natalka IV 2006, 65 cykl 6mg ALA
Mareczek IX 2009 - zdrowy nieszczepiony

Krzemyki

  • Kreatywny
  • ****
  • Wiadomości: 448
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #860 dnia: Luty 13, 2012, 22:09:59 »
U nas znowu przeziębienie u synka. Statystycznie wygląda to niesamowicie - w ciągu trzech miesięcy chelatacji to czwarte lub piąte przeziębienie u Kajtka. Wcześniej był przeziębiony może ze trzy razy przez ponad trzy lata swojego życia. Przesunęłam cykl na przyszły tydzień, bo wczoraj w dzień i w nocy miał 38,5 stopni, dziś został tylko katar i fatalne samopoczucie i marudzenie. Pozytywnych efektów chelatacji nadal za bardzo nie widzę, mam nadzieję, że w okolicach 15-20 cyklu w końcu coś się ruszy.
Kai (03.04.2008)  16#ALA 7mg

Pozdrawiam, Kasia :)

sezamek

  • Gość
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #861 dnia: Luty 14, 2012, 10:23:48 »
U nas cykl przebiegł spokojnie,pomimo podwyzszonej dawki...Zestresowana zrobiłam mu tylko na ALA w tym tygodniu -bo zauwazyłam, ze najwieksze świry -ale i efekty /postepy widze przy kombo z DMSA. A Młody drugi dzien w przedszkolu masowym-bez wspomagania (wtapia sie w tłum  ;))-i obawiałam sie czy nie zacznie fruwac po scianach (jest na razie 2 tygodnie na okresie próbnym-sprawdzajacym czy da radę-wiec nie ryzykuje przed oficjalnym wpisaniem go na liste....)

Dziwne jest to, ze moje dzieci miały kontakt z chłopczykiem chorym na szkarlatynę (przez 3 dni)-i -odpukac i odpluc-nic sie nie dzieje (a minał tydzien)...

oleczek555

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 893
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #862 dnia: Luty 14, 2012, 15:30:54 »
a czy Twoje dzieci dostawały kiedyś belladonnę?
kiedyś belladonnę stosowano jako "szczepionkę" na szkarlatynę, podanie dawki zapobiegało zachorowaniu.

sezamek

  • Gość
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #863 dnia: Luty 14, 2012, 22:06:09 »
Własnie nie oleczku-oni (podczas goraczek ) są bardziej pulsatilla ;).Przewalili, sulphur, calcium , calc -sulphuricum, pulsatillę, thuberculinę, hyosamus, mercurius, cinę. Tyle z listy obojga-przez ostatnie 2,5 roku :)

Hiox

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 1549
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #864 dnia: Luty 15, 2012, 08:42:16 »
Fajne sa te nazwy homeo, takie kosmiczne :)
Kubuś' 2008

ALA 10 mg # 30

TS: Infanrix 30ch, 200ch, 1M
      Infanrix IPV +HIB 30ch, 200ch, 1M

Czy mam dość odwagi by, móc obronic swoje sny...

sezamek

  • Gość
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #865 dnia: Luty 15, 2012, 09:30:52 »
nooo-  jak imiona  :)

gonzallo

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 633
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #866 dnia: Luty 15, 2012, 09:50:51 »
ja dawałam Jasiowi apis i nux vomicę przy infekcji. Jechał tylko na tym...i wydobrzał bez zbijania goraczki, syropów,inhalacji itp...
06. 2009

Lilia

  • Kreatywny
  • ****
  • Wiadomości: 433
  • zaufanie budzi odpowiedzialność
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #867 dnia: Luty 15, 2012, 22:16:11 »
napiszę trochę nie na temat, ale do tematu ;)
13#
I doba na 8mg
II doba na 9mg
II doba na 10mg
nie wiem czy tak można czy nie,ale u nas zadziałało ( mimo że wcale nie zamierzone i omyłkowe było)

natomiast 14#
na 10mg
I doba - w porządku
II doba - masakra... ( wątroba-biegunki,ból brzuszka, nadpobudliwość niesamowita (nadnercza)-lukrecja i mg nie pomogły)
III nie dotrwaliśmy niestety :(

powtórzymy 14# na 9mg.
Huguś (  5,5 :)    )
50# 65mg ALA

Lilia

  • Kreatywny
  • ****
  • Wiadomości: 433
  • zaufanie budzi odpowiedzialność
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #868 dnia: Luty 15, 2012, 22:19:41 »
U nas znowu przeziębienie u synka. Statystycznie wygląda to niesamowicie - w ciągu trzech miesięcy chelatacji to czwarte lub piąte przeziębienie u Kajtka. Wcześniej był przeziębiony może ze trzy razy przez ponad trzy lata swojego życia. Przesunęłam cykl na przyszły tydzień, bo wczoraj w dzień i w nocy miał 38,5 stopni, dziś został tylko katar i fatalne samopoczucie i marudzenie. Pozytywnych efektów chelatacji nadal za bardzo nie widzę, mam nadzieję, że w okolicach 15-20 cyklu w końcu coś się ruszy.

Krzemyku, wydaje mi się, że układ odpornościowy ruszył :)
Skoro Kajtek nie chorował a zaczął :) to świadczy o tym, że organizm zaczął się świadomie bronić:)
Huguś (  5,5 :)    )
50# 65mg ALA

sezamek

  • Gość
Odp: Z frontu - czyli aktualności z cykli chelatacyjnych
« Odpowiedź #869 dnia: Luty 18, 2012, 19:03:45 »
weszliśmy na 20 mg...Właściwie 25, ale przy tym dzieleniu i przesypywaniu do strzykawek część proszku zwsze sie gdzieś "ulatnia, więc licze 20..Na razie super, spokój , zero jazd odgrzybowych, pomimo obecnosci w diecie mlodego ziemniakow  i bananów... Przerwa i podawanie mega dawek sylimaronu oraz odrobaczanie po drodze (nie wiem czy skuteczne, bo nie zauwazyłam aby coś z nas wylazło) -mlody toleruje ta wyższa dawkę... Zachowanie-znowu skok w przod. Zauwazalny :). Wczoraj na zajeciach grupowych-przećwiczył z dzieciakami pełna godzinę. No i w nowym przedszkolu ma KOLEGĘ !!! Normalnie-chyba śnię...