0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam ponownie.Dawno tutaj nie pisałem, ale to z powodu moich problemów z koncentracją.A wszystko zaczęło się od chelatacji, a dokładnie po 8 cyklach (powód, zbyt duże dawki Ala i mocny rozrost grzybów Candida).W moim przypadku Candida spowodowała ogromne problemy między innymi częste oddawanie moczu, refluks( powstały nadżerki żołądka, problemy z trawieniem, koncentracją i biały nalot na języku. Dodam też że leczyłem żołądek tabletkami które wyłączają wydzielanie kwasu żołądkowego. Chodziłem po gastrologach, oczywiście każdy tylko przepisywał tabletki które tylko pogłębiały moje problemy z candidą i koncentracją( na prawdę było już fatalnie ze mną). W pewnym momencie zacząłem zastanawiać się co zrobiłem nie tak w czasie chelatacji i po przeczytaniu kilku artykułów zrozumiałem jak ważne są jelita i że chelatacja często powoduje rozrost patogenów i grzybów. Teraz walczę z candidą, obecnie jestem na diecie bg,bc,bm i bez siarkowej( ogólnie siarka powoduje u mnie najwięcej złego). Do tego zażywam kwas kaprylowy + probiotyki, czekam teraz na nystatynę żeby zrobić dokładniej porządek w jelitach.Ogólnie znikają powoli moje problemy typu refluks, częste oddawanie moczu, problemy z trawieniem. Tylko mam jeden problem, podczas zwalczania grzyba jestem bardzo słaby i nic mi się nie chce. Piję też dużo wody i zażywam sylimalor. Mam nadzieję że wszystko się w końcu ustabilizuję i w końcu wrócę do chelatacji.
Donna jakie są objawy gdy jest u kogos grup metylowanych za dużo, a B3 je inhibituje?