Autor Wątek: 8 lat walki . Błagam o pomoc .  (Przeczytany 12279 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nieustraszona21

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 20
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 03, 2016, 23:06:14 »
Jeśli chodzi o suple - cały czas biorę magnez jakieś 100mg dziennie , witaminę b6 i wiem jak to działa ...kiedyś magnez na prawdę uratował mi życie .Jak tylko będę w aptece kupię cynk i witaminę c . Czy magnez ma jakiś wpływ na wychwyt metali ciężkich z organizmu ?Zastanawia mnie dlaczego kiedyś poczułam się po nim aż tak dobrze . Na chwilę miałam spokój z atakami .
Chciałabym zaznaczyć , że nie jest ze mną źle , zle było jakieś 8 miesięcy temu gdy nie przyjmowałam leków od drogiego psychiatry . Oczywiście , nie żebym je wielbiła ale mimo wszystko w jakiś tam sposób je doceniam[ stres jaki przeżywałam podczas jednego dnia działał... zabójczo] . Cały czas myślę o tym , co dzieje się ,,pod spodem''  co by było , gdybym przestała je łykać . Czy muszę je odrzucić przed chelatacją ? Wiem , że sama chelatacja będzie dla mnie wyjątkowo ciężka ,nie chciałabym przez pół roku nie wychodzić z domu .
Jeśli chodzi o dietę - kurczak , muszę poczytać jakieś przepisy , można coś na tej diecie jeść ? :D
We Wrocławiu wymiana jednej plomby 500 zł .
Czyli hmm najpierw dieta i suple potem wymiana plomb ?
Brother , troszkę już przeszłam z tymi psychotropami także wiem co masz na mysli [ też kiedyś przez chwilę brałam coaxil który nie działał swoją drogą ] teraz jestem na dość mocnych ...
Donna,  dam radę :) będę musiała . Jestem dość asertywna , tylko do teściowej mam słabość :D Wyniki są u mojego lekarza rodzinnego , miałam coś 180 [ jednostki ..?] przy normie 400

donna

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 4334
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 04, 2016, 07:01:22 »

Cytuj
Jeśli chodzi o suple - cały czas biorę magnez jakieś 100mg dziennie , witaminę b6 i wiem jak to działa ...kiedyś magnez na prawdę uratował mi życie .Jak tylko będę w aptece kupię cynk i witaminę c . Czy magnez ma jakiś wpływ na wychwyt metali ciężkich z organizmu ?Zastanawia mnie dlaczego kiedyś poczułam się po nim aż tak dobrze . Na chwilę miałam spokój z atakami .


Magnez właśnie tak działa. Ma działanie uspokajające, przeciwbólowe, przeciwzapalne, jest antyoksydantem. Działa kojąco na układ nerwowy i właśnie wycisza lęki itp. Bierzesz malutką dawkę magnezu, To ja biorę 400-500 mg (w czterech dawkach w ciągu dnia), jakbym była Tobą ;) spróbowałabym z 800mg (4x200mg). Te dawki maksymalne opracowane przez naukowców nie uwzględniają zatrucia i faktu, że organizm błyskawicznie zużywa antyoksydanty.  Maksymalna dawka selenu dla Ingi to było chyba 100 mcg wg jakichś tam norm, dostawała 200 mcg, w badaniu ilości minerałów w czerwonej krwince miała dosłownie zero selenu.... to się u ludzi czasem szybciej zużywa, dlatego popróbuj z dawką.

Cytuj
Chciałabym zaznaczyć , że nie jest ze mną źle , zle było jakieś 8 miesięcy temu gdy nie przyjmowałam leków od drogiego psychiatry . Oczywiście , nie żebym je wielbiła ale mimo wszystko w jakiś tam sposób je doceniam[ stres jaki przeżywałam podczas jednego dnia działał... zabójczo] . Cały czas myślę o tym , co dzieje się ,,pod spodem''  co by było , gdybym przestała je łykać . Czy muszę je odrzucić przed chelatacją ? Wiem , że sama chelatacja będzie dla mnie wyjątkowo ciężka ,nie chciałabym przez pół roku nie wychodzić z domu .

Absolutnie nie odstawiaj. Cutler nawet zachęca ludzi z ciężkimi objawami psychicznymi do wejścia na leki podczas chelatacji.

Cytuj
Jeśli chodzi o dietę - kurczak , muszę poczytać jakieś przepisy , można coś na tej diecie jeść ? :D

Tak :) Może niekoniecznie ciągle kurczaka :) jesz tak jak gotowały nasze babcie 50 lat temu (minus mączne potrawy, chyba że z mąki bezglutenowej). Na bioautyzm leczyć autyzm/zagadnienia dietetyczne masz pomysły na potrawy, przepisy itp. Ogólnie to: warzywa w każdej postaci (pieczone, duszone, surowe, zupy itp), mięso (najlepiej z dobrego źródła, ja odrzuciłam całkowicie mięso np bo dla mnie to bomba hormonalno-antybiotykowa i na mnie źle to działa, ale ludzie tolerują mięso ogólnie i jest ono potrzebne), tłuszcze, orzechy, ryż, proso, amarantus itp.

Cytuj
Czyli hmm najpierw dieta i suple potem wymiana plomb ?

Jeśli lucky tak mówi - to tak :)

Cytuj
Wyniki są u mojego lekarza rodzinnego , miałam coś 180 [ jednostki ..?] przy normie 400

No nie bez jaj :) ja mówiłam o TSH, fT3 i fT4 - przynajmniej o tych trzech wynikach. Ty wymieniasz jeden, nie wiesz jaki, i nie wiesz jaka norma :) musisz przestawić się na to, że nie oddajesz swojego zdrowia lekarzom, a sama o nie walczysz i sama sprawdzasz, szukasz i czytasz.
Potraktuj kwestię tarczycy u siebie jako "kurde możliwe że mam problem" a nie "wszystko ok" :)
----
Inga ur. 13.05.2007 - od 2011 chelatacja ALA,DMSA,DMPS ,lacznie ponad 100cykli
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
www.dietaoptimum.com
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

Nieustraszona21

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 20
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 04, 2016, 15:04:21 »
Wzięłam dzisiaj jakieś 400mg magnezu , będę powoli wchodzić na wyższą dawkę . Trochę mnie ten magnez usypia a wiadomo - sesja :)
Droga Donno , jutro jadę do lekarza rodzinnego , zapiszę wyniki z TSH i spróbuję wyciągnąć skierowanie na fT3 i fT4 . Przy okazji dokupię zapas supli . Pocieszyłaś mnie faktem , iż nie muszę odstawiać na razie leków . Gdy myślę o tym , co dzieje się bez nich ... Wpadam w małą panikę .
Bardzo dziękuję za odzew , nawet nie wiecie jak wiele nadziei dajecie .

donna

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 4334
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 04, 2016, 15:17:35 »
Super :)
Mnie też magnez usypia,wez może 100 mg rano, 100mg po południu i 200mg na noc
----
Inga ur. 13.05.2007 - od 2011 chelatacja ALA,DMSA,DMPS ,lacznie ponad 100cykli
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
www.dietaoptimum.com
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

Nieustraszona21

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 20
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 08, 2016, 11:45:13 »
Wynik TSH 1,28 ulU/ml norma 0.25-5 . Niestety nie dostałam skierowania na fT3 i fT4 , muszę zrobić na własną rękę . Nie sa jakieś wyjątkowo kosztowne więc jutro porobię .
Jak na razie ciężko u mnie z utrzymaniem diety , nie czuję się najgorzej i jakoś nie mam takiego - motywatora by przejść na bezsiarkową a w szczególności - bez cukrową . Kiedyś potrafiłam opychać się słodyczami , codziennie batonik , czekoladę ot tak całą zjeść - nie ma problemu . Teraz hmm słodzę herbatę , raz na jakiś czas zjem np cukierka . Wydaje mi się , ze też mam problem z grzybkiem .
Suple kupiłam i biorę tj. zaczynam brać , powoli wprowadzam wszystko . Staram się jak najwięcej czytać forum i muszę stwierdzić ...iż jesteście niesamowici . Chłopak też ma plomby amalg. wczoraj puściłam mu film - Śladowe ilości i widzę , że coś mu świta :D
Bardzo chciałabym wziąć się już za te plomby , jestem podekscytowana myślą , że na 90 % znalazłam przyczynę tych wszystkich męczarni .

donna

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 4334
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 08, 2016, 18:13:45 »
Wynik TSH 1,28 ulU/ml norma 0.25-5 . Niestety nie dostałam skierowania na fT3 i fT4 , muszę zrobić na własną rękę . Nie sa jakieś wyjątkowo kosztowne więc jutro porobię .
Jak na razie ciężko u mnie z utrzymaniem diety , nie czuję się najgorzej i jakoś nie mam takiego - motywatora by przejść na bezsiarkową a w szczególności - bez cukrową . Kiedyś potrafiłam opychać się słodyczami , codziennie batonik , czekoladę ot tak całą zjeść - nie ma problemu . Teraz hmm słodzę herbatę , raz na jakiś czas zjem np cukierka . Wydaje mi się , ze też mam problem z grzybkiem .
Suple kupiłam i biorę tj. zaczynam brać , powoli wprowadzam wszystko . Staram się jak najwięcej czytać forum i muszę stwierdzić ...iż jesteście niesamowici . Chłopak też ma plomby amalg. wczoraj puściłam mu film - Śladowe ilości i widzę , że coś mu świta :D
Bardzo chciałabym wziąć się już za te plomby , jestem podekscytowana myślą , że na 90 % znalazłam przyczynę tych wszystkich męczarni .

OK, dla TSH optimum to 1,3-1,8 , masz nieznacznie poniżej optimum (norma jak widzisz jest bardzo szeroka) ale to niewiele mówi - potrzebne też ft3 i ft4.
Dieta to podstawa, motywatorem może być wyobrażenie sobie co cukier i gluten robi w Twoich jelitach, jak rozszczelnia śluzówkę, zlepia kosmki jelitowe, karmi patogeny które potem niszczą dobre bakterie... na mnie to zawsze dobrze działało :) takie poczucie, że sama sobie szkodzę jedząc cukier czy gluten, że mój organizm stara się jak może, żeby dobrze funkcjonować a ja mu kij w szprychy wkładam ;)
Myślę, że kluczem jest bycie świadomym danej chwili, zastanowienie się przed włożeniem czegoś do buzi - czy ja tego naprawdę potrzebuję, czy to jest dla mnie odżywcze, czy to mi da paliwo do działania, czy też mnie spowolni i zepsuje mi organizm.
----
Inga ur. 13.05.2007 - od 2011 chelatacja ALA,DMSA,DMPS ,lacznie ponad 100cykli
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
www.dietaoptimum.com
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

MARIANEK

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 64
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 08, 2016, 18:55:49 »
"donna" odnośnie twego rozumowania z tekstu nad tym... czyli według Ciebie nie wolno glutenu i cukru (wkładać do ust) do końca życia tak?
Nawet jak ktoś się wyleczy po chelatacji- miną mu wszystkie objawy i będzie w 100% wszystko trawił na tip top to nawet wtedy trzeba stosować zasadę zero słodyczy? zero np. płatków owsianych (bo też mają gluten)?
1-3# 100 mg ALA i 100 mg DMSA - HARDKOR JAK ...
4-22# 50 mg ALA

PS Szukam dziewczyny co kocha za nic
     (jak w piosence disco polo) ;)

donna

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 4334
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 08, 2016, 19:53:14 »
"donna" odnośnie twego rozumowania z tekstu nad tym... czyli według Ciebie nie wolno glutenu i cukru (wkładać do ust) do końca życia tak?
Nawet jak ktoś się wyleczy po chelatacji- miną mu wszystkie objawy i będzie w 100% wszystko trawił na tip top to nawet wtedy trzeba stosować zasadę zero słodyczy? zero np. płatków owsianych (bo też mają gluten)?

Płatki owsiane bezglutenowe (z przekreślonym kłoskiem na opakowaniu) nie mają glutenu.
Nie wiem, co będę robić do końca życia ;) na dzień dzisiejszy nie widzę u siebie opcji, abym miała regularnie jeść gluten i cukier. Sporadycznie - spoko.
Rozmawiam z dziewczyną mocno zatrutą rtęcią, więc daję rady przypasowane do niej. Gdybym była na forum ludzi zdrowych, w doskonałej formie, to pewno bym mówiła "jedz cukier i gluten z umiarem, jeśli Ci nie szkodzi"
No ale szkodzi. Zatrutym osobom szkodzi.
Jak nie będziemy zatruci, to pójdziemy wszyscy razem na pizzę :) ja stawiam :)
----
Inga ur. 13.05.2007 - od 2011 chelatacja ALA,DMSA,DMPS ,lacznie ponad 100cykli
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
www.dietaoptimum.com
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

brother

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 1075
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 09, 2016, 08:28:06 »
A ja postawię wszystkim wino i uśmiechne się jak Leonardo di Caprio w Wilku z Wallstreet :D
53# ALA 5 mg

per aspera ad astra
Andy Cutler - lepszego życia diler :D
pdm.org.pl
bioautyzm.pl

Nieustraszona21

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 20
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 09, 2016, 16:02:02 »
Mnie przeraża jedynie to , że ten gluten wydaje się być wszędzie .

Wyniki z badania tarczycy :
FT3  4.0 pmol/l   [3,11-7,05]
FT4  13,23 pmol/l  [9-20 ]

Nieustraszona21

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 20
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 10, 2016, 18:56:05 »
Co ty na to Donna ? :)

donna

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 4334
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 10, 2016, 20:38:29 »
Łatwo nie było, bo musiałam te pmol/l przeliczyć na pg/dl (fT3) i ng/dl (fT4).

http://www.endmemo.com/medical/unitconvert/Thyroxine.php
http://www.endmemo.com/medical/unitconvert/T3.php

Wg tego masz 1,03 ng/dl jeśli chodzi o fT4 i 259,7 pg/dl jeśli chodzi o fT3

I teraz wg tego wykresu: http://www.drrind.com/forms/ts_diagrammer.pdf
TSH masz powiedzmy że w normie (albo max -1 w tabelce), nie czepiam się
fT4 masz na -2
fT3 masz aż na -4

W efekcie przy w miarę ok TSH - pozostałe hormony (oba) są obniżone , przy czym fT3 bardziej. Ja wiem że teoretycznie są one w normie - ale te normy są nierzetelne, nie uwzględniają choćby wieku osoby badanej. Wychodzi na to, że każdy z nas ma mieć w każdej fazie życia fT4 w przedziale 9-20 - przecież to absurd, ta norma jest bardzo szeroka.

Teraz sięgamy do tej tabelki:
http://www.drrind.com/therapies/thyroid-scale-matrix

z której wynika niedoczynność tarczycy i zmęczenie nadnerczy (adrenal fatigue)
to nie jest wynik optymalny, to wynik, który pokazuje że organizm jest metabolicznie spowolniony, w szczególności nadnercza są w nieciekawym stanie. Jestem niemal pewna, że ładnie by to wyszło w dobowym badaniu kortyzolu i DHEA (no ale to już koszt 450 zł).
----
Inga ur. 13.05.2007 - od 2011 chelatacja ALA,DMSA,DMPS ,lacznie ponad 100cykli
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
www.dietaoptimum.com
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

Nieustraszona21

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 20
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 11, 2016, 14:40:34 »
Droga Donno , troszkę mnie przeraziłaś jednak ufam Ci w każdym momencie . Poczytałam chwilkę o niedoczynności [ w sobotę mam multum egzaminów więc zajrzałam tutaj tylko na chwilkę] i piszą również o wpływie niektórych tabletek na tarczyce , od razu pomyślałam o moich psychotropach . Jakiś rok temu gdy jeszcze ich nie brałam miałam dość dobrą przemianę materii , potrafiłam wtrymbolić całą czekoladę i być szczupła , jednak teraz ...przytyłam jakieś 5/6 kg i bardzo dobrze widzę tę niedoczynność . Ciągle się pilnuję z jedzeniem . Co o tym myślisz ? co mam robić?

donna

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 4334
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 11, 2016, 16:55:25 »
Co o tym myślisz ? co mam robić?

Po pierwsze nie panikować :) :) zmienić dietę, wspomagać wątrobę i nadnercza, usunąć amalgamaty, przygotować się do chelatacji i tyle :)
----
Inga ur. 13.05.2007 - od 2011 chelatacja ALA,DMSA,DMPS ,lacznie ponad 100cykli
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
www.dietaoptimum.com
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

Nieustraszona21

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 20
Odp: 8 lat walki . Błagam o pomoc .
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 11, 2016, 17:12:22 »
Jak tak sobie o tym wszystkim myślę to rzeczywiście ... mogę spać ile wlezie nawet ponad 10 godzin . Ciągłe zmęczenie , nie dziwię się , że nadnercza są w złym stanie - przez wiele lat byłam narażona na ostry stres . Donna , nie powinnam przyjmować jakiś leków na to ?