Autor Wątek: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?  (Przeczytany 14769 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bepi

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 1127
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 06, 2015, 12:09:50 »
ja ostatnio usłyszałam że Kuba autyzmu nie ma i jak to możliwe że psychiatra postawił diagnozę po 30 minutach a ja tą samą kosą-jak można powiedzieć że autyzmu nie ma po spojrzeniu na dziecko  ;D są lekarze i lekarze.Watpliwości nie ma logopeda i terapeutka Kuby która go często widzi,psycholog w przedszkolu też jest i odwiedza Kubę na zajęciach jako incognito.

słoneczko zajmij się tym co może powodować pewne objawy bo "terapia" nic nie da gdy tylko ona będzie prowadzona,sama to wiem na własnej skórze.Dzięki Gorczycy usłyszałam o diecie bc, bez konserwantów,aromatów i wzmacniaczy smaku,potem dowiedziałam się tu o innych dietach. Wycofałam to co dr Gorczyca powiedział i dziecko zaczęło mi mówić  :) a tak spotkania u logopedy nic nie dawały ;)
Jakub listopad 2009            Julia 2014

Słoneczko2014

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 75
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 07, 2015, 02:01:11 »
Dzięki dziewczyny , tak wiem , że dieta jest baaardzo ważna , szkoda tylko ze pani dr o tym nie wie... Mało jest mądrych lekarzy ,takich którzy by się doszkalali ,  oj mało..

Mam pytanie , jaki magnez  i wit C polecacie dla 8 miesięcznego dziecka?, wyszło nam z organixa duże zapotrzebowanie , chciałabym suplementować , a zapomniałam zapytać sie o to ostatnio dr C ( dokładnie to dr poleciła liqiud nutriens , ale widze ze wit C i Mg jest tam kilka razy mnej niz ma corka zapotrzebowanie z organixa)
Będę bardzo wdzieczna za odp

mamasmyka

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 36
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 08, 2015, 21:12:15 »
Ja w końcu trafiłam na lekarkę (gastrologa), która dietę uważa za podstawę (mamy zalecenie diety bg i bc- z wyjątkiem mleka Neocate). Od poprzednich się nasłuchałam- "ale jak to nie dostaje glutenu? bez badań Pani zrezygnowała?"- generalnie matka-wariatka, mam zamiar trzymać się więc tej lekarki, która ma podobny światopogląd do mojego
A tak odnośnie ogólnie lekarzy: moja mama poszła do lekarza z bólem w lewej str brzucha, lekarz na to- może to wyrostek, na to mama- ale wyrostek jest po prawej-lekarz- a no tak, w takim razie zrobimy usg, normalnie ręce opadają...

krecik08

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 874
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 08, 2015, 21:56:35 »
A propo,przypominało mi się jak to pol roku po urodzeniu syna dostałam kolki nerkowej, pojechałam do szpitala na ostry dyzur , a tam "eksperci" po zrobieniu wyników badan podali mi antybiotyk na zapalenie pecherza:  :)
Krecik ur.06.2011
25 cykl ALA,DMSA,DMPS
Tinus, homeo klasyczna

Bepi

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 1127
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 18, 2015, 00:05:50 »
Ja w końcu trafiłam na lekarkę (gastrologa), która dietę uważa za podstawę (mamy zalecenie diety bg i bc- z wyjątkiem mleka Neocate). Od poprzednich się nasłuchałam- "ale jak to nie dostaje glutenu? bez badań Pani zrezygnowała?"- generalnie matka-wariatka, mam zamiar trzymać się więc tej lekarki, która ma podobny światopogląd do mojego
A tak odnośnie ogólnie lekarzy: moja mama poszła do lekarza z bólem w lewej str brzucha, lekarz na to- może to wyrostek, na to mama- ale wyrostek jest po prawej-lekarz- a no tak, w takim razie zrobimy usg, normalnie ręce opadają...

ja daję HIPP ale już odstawiam bo nie służy mojej,narkoman jednak chce więc robię to bardzo powoli i może zacznę podawać jakieś suplementy  :)
Jakub listopad 2009            Julia 2014

Słoneczko2014

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 75
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 18, 2015, 00:31:14 »
Drogie mamy i tatusiowie bardzo proszę o pomoc , moja córka od miesiąca śpi beznadziejnie tzn budzi sie co 30-40 min i płacze ... I tak przez cała noc, jestem wykończona psych i fizycznie.
Wcześniej było tak , ze w nocy budziła sie co 2-3 godziny, a w dzien rożnie , ale tez potrafiła spac 2 h , a teraz niezależnie czy na dworze czy w domu śpi to dłużej jak 40 min NIE śpi . Nic nowego nie dałam do jedzenia , żadnych nowych supli , ogólnie nic nowego, sen pogorszył sie z dnia na dzien.
Proszę poradzcie co mam zrobic by zaczęła lepiej spac?

Gulietta

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 670
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 18, 2015, 07:59:38 »
Słoneczko współczuje -sen jest mega ważny dla dziecka ,ale też dla rodzica,który może wtedy  się  zregenerować.
Mam kilka hipotez,które były przyczyny problemami snu u moich dzieci:
1)jest jej za ciepło w mieszkaniu (my nawet kupiliśmy klimatyzację,bo w pokoju nie dało się wytrzymać), rosnące ząbki (tu zdrowa córeczka nieźle dała mi popalić), ból ucha albo gardła (to by musiał ocenić lekarz, moja miała zapalenie migdałków i wtedy bardzo płakała w nocy, praktycznie nie miała innych objawów)
2) Jest to związane ze złymi wynikami w organixie,może załączysz wyniki i dziewczyny to przeanalizują.
To ,że mniej śpi w dzień to jest normalne,ale w nocy max 1 czy 2 powinna się budzić.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2015, 08:20:25 wysłany przez Gulietta »
Przytulasek 2012
Mała Wojowniczka 2013

  "  Istnieje prawda i istnieje fałsz, lecz dopóki ktoś upiera się przy prawdzie, nawet wbrew całemu światu, pozostaje normalny. " Orwell , Rok 1984

Słoneczko2014

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 75
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 18, 2015, 13:57:39 »
Wielkie dzięki Gulietta.
Wyniki córki z organixa a w nawiasie bede pisała normy
Adipate 21,4 ( < 12,5)
Suberate 6,4(<8,9)
Ethylmalonate 21,9(< 9,4)
Putyvate DL ( <7,5)
L Lactate 33,9(1,4- 38,5)
B- hydroksybutyrate DL( <7,9
Citrate 2314(59-1276
Cis aconitate 115( 27-119
Isocitrate 238(63-232
A- ketoglutarate85(<82
Succinate38(<61
Fumarate1.77(<1.56
Malate9,9(<4,6)
Hydroksymethylglutarate 16,5((<13,9)
A-ketoisovalerate DL (<0,54)
a-Ketoisocaproate DL (<0,63)
a-Keto-B -methykvalerate DL (<1.12)
Xanthurenate 0,59(<0,46)
B - Hydroksyisovalerate 21,7(<22,5)
Methylmalonate 41,9( <3.3)
Formiminoglutamate 1,8(<3.2)
Vanilmandelate 8,0( 2-8,2)
Homovanillate 16(2.4-16,7)
5-hydroksyindoloacetate 17.7(2.6-22.2)
Kynunerate 4,0(<2.3)
Quinolinate 16,9(<12,3)
Picolinate 29,2(4,8-28.7)
P- hydroksyphenyllactate 14,04 ( <0,67)
8- hydroksy 2- deoksyguanosine 8,1(<8,7)
2- methylhippurate 0.167 (<0.283)
Orotate DL (<1,59)
Glucarate 2,6(<14,8)
A- hydroksybutyrate DL (<0,8)
Pyroglutymate 147(34-154)
Sulfate 1880 (784-4494)
Benzoate DL (< 33,6
Hippurate 185(<1271)
Phenylacetate DL (<0,8)
Phenylpriopionate DL (<0.06)
p-Hydroksybenzoate1.2(<4,0)
p-hydroksyphenylacetate47(<48)
Indican58(<99)
Tricarballylate DL (<2.0)
D-Lactate 0.7(<5,6)
3,4-Dihydroxyphenylpropionate DL (<0.12)
Arabinitol 88(<92)
Creatinine 22 mg/dl

 Robiłam tez porfiryny i wszystkie wyszły powyżej górnej granicy.
Jak dr Cubala zobaczyła wyniki to powiedziała ze to jest jedno z najbardziej zatrutych dzieci jakie widzi. Tak sie załamałem ze nie zapytałam czego wskaźnikiem są te substancje ktore są poza norma.....??
Ogólnie te badania były robione 3 miesiące temu, za ok miesiąc ( jak uzbieram fundusze) zrobię organix .

Miesiąc temu robiłam kw organiczne w por metabolicznej czd, przez telefon dowiedziałam sie ze kwas mlekowy jest podwyzszony.

2 tyg temu robiłam bad kału w badbaku , nie ma candidy, ale jest saccharomyces cerevisiae, a ja podawałam enterol , czy możliwe ze od tego? Córka ma biały nalot na języku i ja czuje ze grzyba ma , zwłasza ze z mężem mamy candide..

Martwi mnie zaburzony rozwoj córki , ma 10 miesięcy i mówi " mma" jako jedyna sylabę , NIC więcej , nie ma żadnego gaworzenia , ona mówi " mma" jak czegoś chce. Wiem ze to za mało jak na ten miesiąc , z drugiej strony cieszę sie ze chociaż tyle bo wcześniej przez 9 miesięcy nie było NIC poza krzykiem:(

Wybudza sie szybko, tak jakby chciała spac dalej ale coś ją by wybudzalo , ma delikatny płytki sen, płacze z takim żalem ze spac nie moze , mi wtedy tez sie chce płakać bo nie wiem jak jej pomoc.

Moze jakieś badania jeszcze powinnam zrobic?
Jeśli Ktos ma jakieś spostrzeżenia co do wyników córki to bardzo proszę o rady. Bede baaaardzo wdzięczna



Lilianna22

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 3747
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 18, 2015, 19:54:31 »
A co MCK wam zaproponowała na te wyniki?

Słoneczko2014

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 75
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 18, 2015, 20:55:17 »
Liquid nutriens , P5P, Opti omega Q , ale p5p nie daje bo miałam 3 podejścia i za każdym razem córka przez kilka godz wrzeszczala....

Bepi

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 1127
Odp: Córeczka 7 miesięcy- czy jej zachowanie jest niepokojące?
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 24, 2015, 22:41:06 »
a o co chodzi z tym kwasem mlekowym,Kuba go ma podwyższony od ponad 2 roku życia
ale waha się pomiędzy 18-26 ponad normę
Jakub listopad 2009            Julia 2014