Autor Wątek: seminaria drogą internetową-może byśmy się skrzyknęli???  (Przeczytany 10697 razy)

saly

• Kreatywny
Odp: seminaria drogą internetową-może byśmy się skrzyknęli???
« Odpowiedź #330 dnia: Luty 17, 2012, 00:28:20 »
Wszystko pięknie - ładnie, generalnie bardzo podziwiam Pana doktora za inicjatywę i chęć zmiany tego naszego ciemnogrodu. Ale mam zastrzeżenia co do punktu 3. By przekazać takie dane należy mieć dowody, inaczej w polskim prawie kwalifikuje się to pod zarzut o zniesławienie. A dowody wcale nie będzie łatwo zebrać, bo takie rozmowy prowadzone z pielęgniarkami czy pracownikami Sanepidu zwykle są twarzą w twarz i trudno udowodnić usłyszane słowa. Chyba że krążyła dokumentacja pisemna- tu wskazówka jak należy z nimi postępować. Ale nawet potwierdzone dane nie powinny byc upubliczniane na forach czy facebooku bo to się może wiązać z upublicznianiem danych osobowych. Pan doktór ma świetny pomysł, chęć by go zrealizować ale chyba zapomniał, że z założenia polskie prawo chroni przestępców.
Hania-  VIII 2008
Antoś-  IX 2010 autyzm dziecięcy

sezamek

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: Luty 17, 2012, 17:06:43 »
   Powtorzenie wykladu z 2 Lutego. Osoby ktore uczestniczyly w pierwszym wykladzie moga wziasc udzial w tym wykladzie gratis. Prosze wyslac email do marywhite@kulisz.com. Nowi sluchacze -- oplata $20.00. Szczegoly i rejestracja http://kulisz.com/calendar/calendar1.htm

mama_Dyzia

• Zasłużony
« Odpowiedź #332 dnia: Luty 17, 2012, 22:01:06 »
Dottie...mozecie wysłac zeznanie roczne za ten lub ubiegły rok.
(...)Stanie się cud i poczujesz w sobie moc,
taka moc, co rozjasni mrok(...)
Dyziek  02.2009 (autyzm dziecięcy)
Dyziek 50 # 10 ALA
             5 # 1,56 DMSA

Kamila Kosior

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #333 dnia: Luty 18, 2012, 00:22:30 »
Cześć dziewczyny .Czy któras z was szukała tych leków co zalecił pan doktor na odtrucie np neurothropil, livaplex i reszta.Ja je wszystkie znalazłam na stronie amerykańskiej Standard Process ale oni wysyłaja tylko pracującym w służbie zdrowia. Niektóre są na amerykańskim Amazonie ale oni raczej nie wysyłaja leków za granice więc jest problem. skad to wszystko wziąść bo na serio chciałam odtruc swoje dzieckom i zobaczyć czy będzie jakaś poprawa.Muszę chyba wysłac meila do Doktora, może sa jakieś odpowiedniki tych leków...

Dottie

• Kreatywny
« Odpowiedź #334 dnia: Luty 18, 2012, 11:42:06 »
Dottie...mozecie wysłac zeznanie roczne za ten lub ubiegły rok.

no może przejdzie tylko czy oni to będą sobie tłumaczyc?

Mary White napisała mi ostatnio że
"It can also be a personal statement signed by you and your husband in the presence of a witness.  Would need your full address, tel number and email.  The same for the witness.

The witness’s signature must be preceded by a statement:

“Signed before me on this day _____  month _____ year ____”"

Więc chyba tak zrobie bo nie będzie problemów z tłumaczeniem.
Therefore do not worry about tomorrow. For tomorrow will worry about itself. Each day has enough troubles of its own. After all the tomorrow is the day you worried about yesterday.

Kuba- 3 lata.

sezamek

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Luty 18, 2012, 13:42:45 »
kamila-amazon podobno leków nie wysyła, ale ja mam kogos kto moze kupic w USA(z amazona) i wysłać normalna paczką.

Kamila Kosior

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #336 dnia: Luty 19, 2012, 22:28:16 »
Sezamek-dzięki za odpowiedz. Dzisiaj wysłałam meila do sprzedawcy tych specyfików z amazona z zapytaniem czy wyśle .Zobaczymy co mi odpowie, dam znac.Może jak nie może wysłac za pośrednictwem amazona to moze da radę wysłac bezpośrednio ze swojego sklepu.Jak nie będzie szansy to czy twój znajomy dałby sie namówic na pomoc w zdobyciu tych leków dla mnie?Wiem ,że proszę o dużo więc jak nie się nie zgodzi to całkowicie zrozumiem.

sezamek

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Luty 19, 2012, 22:34:27 »
kamila-ja po to to napisałam ;)-nię zeby sie pochwalić hehe. Myślę, zę moznaby zakupić wiecej sztuk -tym bardziej, ze amazon to sklep ogólnodostepny w USA więc raczej nie intresuje ich ilosć leków zakupionych przez 1 osobę... Moge sie mylić oczywiście... Będę w kazdym razie zamawiać przez tego znajomego-i zapraszam do dołączenia do zamówienia-jesli ktos potrzebuje :)-pozdr.

Hiox

• Zasłużony
« Odpowiedź #338 dnia: Luty 20, 2012, 18:44:13 »
sezamek spoko, mysl o nas ;D

Nasz nowy kod przekazam naszej terapeutce, wyslali sami, nie musialam do nich pisac ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2012, 14:37:46 wysłany przez Hiox »
Kubuś' 2008
ALA 5mg # 5

Czy mam dość odwagi by, móc obronic swoje sny...

sezamek

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Luty 22, 2012, 16:04:48 »
DZIEWCZYNKI-dla wszystkich chetnych ;

http://www.facebook.com/groups/173426472766508/

zgłaszajcie sie , mówcie znajomym-wtedy konferencja w Polsce będzie mozliwa :)

Dottie

• Kreatywny
« Odpowiedź #340 dnia: Luty 24, 2012, 11:06:36 »
Hej, mielismy wczoraj spotkanie z Dr. Kuliszem. Dowiedzielismy sie jakie sa glowne zalozenia leczenia u niego i jakie sa warunki.

Wedlug niego:
Najpierw leczymy przewod pokarmowy aby zaczal normalnie dzialac. Dziecko nie trawi jedzenia, bo w kupie sa jego resztki wiec nawet podawanie najlepszego  jedzenie nic  do konca nie da.
Potem leczymy watrobe i nerki.
Nastepnie odtruwamy.
Wedlug niego  heavy metals to tylko niewielka czesc zatrucia. Doktor twierdzi ze w Polsce za duzy nacisk kladzie sie  wlasnie na metale ciezke i ich odruwanie zapominajac o innych szkodliwych substancjach ktore sa w szczepionkach.

Leczenie kosztuje ok 500$ na miesiac (po odliczeniu 50% w fundacji). Cena lacznie z badaniami i supplementami. Suplementy wysyla do domu, nie wiem dokladnie jak jest z badaniami.

Lekarz ma ok 80 dzieci. My jestesmy 78 wiec ma jeszcze 2 miejsca.

Narazie wiem tyle, nastepne spotkanie mamy za tydzien. Wiec pewnie wtedy dowiemy sie dokladnie jak to wyglada. Duze nadzieje w nas…co bedzie okaze sie za ok 1.5-2roku (tyle trwa leczenie)

Therefore do not worry about tomorrow. For tomorrow will worry about itself. Each day has enough troubles of its own. After all the tomorrow is the day you worried about yesterday.

Kuba- 3 lata.

Hiox

• Zasłużony
« Odpowiedź #341 dnia: Luty 24, 2012, 11:24:23 »
Dotti czyli tej 50% znizki nie musicie sami zalatwiac?
Kubuś' 2008
ALA 5mg # 5

Czy mam dość odwagi by, móc obronic swoje sny...

Mama Lenki

• Aktywny
« Odpowiedź #342 dnia: Luty 24, 2012, 11:28:39 »
Czyli na to wychodzi, że to taniej niż u nas.
Cyrk normalnie.
U nas sama wizyta 300 PLN, badania, suple. Za nic w świecie nie mozna się wyrobić w kwocie 1600 PLN.
Lena V 2003

Dottie

• Kreatywny
« Odpowiedź #343 dnia: Luty 24, 2012, 11:30:26 »
Hiox- zalatwianie doplaty z fundacji wyglada tak ze wysylasz doktorowy zeznanie roczne i on to przesyla do fundacji. A wiadomo nawet nie najgorsze Polskie zarobi w USA sa ponizej normy wiec dostajesz doplate. Znaczy my jeszcze nie mamy potwierdzenia ze dostalismy, mam nadzieje ze tak bo inaczej mnie nie stac.

Kuba- 3 lata.

Dottie

• Kreatywny
« Odpowiedź #344 dnia: Luty 24, 2012, 11:32:57 »
Czyli na to wychodzi, że to taniej niż u nas.
Cyrk normalnie.
U nas sama wizyta 300 PLN, badania, suple. Za nic w świecie nie mozna się wyrobić w kwocie 1600 PLN.

Na 100% nie wiem jak to bedzie wygladac. Wiadomo niby mamy powiedziane ze ok 500$ na miesiac  a czy tak zawsze bedzie to niestety dopieto sie przekonam.
 Mam nadzieje ze sie zamkniemy w tej sumie ktora i tak dla nas jest bardzo wysoka.

Kuba- 3 lata.