NOWA Strona Głowna - zapraszamy na nową stronę główna SDSI Kliknij tutaj >>>
Janusz trudno mi polemizowac czy glutation jest najlepszy w chelatacji metali ciezkich. Jesli jestes przekonany, ze to najlepszy srodek to sprobuj go podawac i zobaczysz jak dziecko znosi ten rodzaj chelatacji. Ja jednak jestem sceptyczna z wielu powodow. Po pierwsze rodzice na tym forum chelatuja bezpieczna metoda wg protokolu Cutlera, ktora to metoda jest z powodzeniem stosowana w USA, w Europie i pewnie na calym swiecie, bo na specjalistycznych forach mozna znalezc informacje na temat niemal wszystkich aspektow tego rodzaju chelatacji. Jest opracowana przez chemika, fizyka, osobe, ktora doglebnie zbadala temat wplywu metali ciezkich na organizm, mozliwosci ich usuwania, wlasciwosci kinetycznych chelatorow uzywanych w tym protokole, dawki, suplementacje itp. Nie wiem czy wsrod rodzicow dzieci autystycznych chelatowanie glutaionem jest rownie dobrze opracowane (rodzaj glutationu, dawki, czestotliwosc, skutki uboczne, rezultaty chelatowania), obawiam sie, ze nie gdyz tutaj na pewno bylby ten temat zbadany, opisany i na pewno jakas czesc rodzicow by go stosowala.[...]
Witam serdecznie.Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie w odtruwaniu organizmu z metali ciężkich i toksyn poprzez podnoszenie poziomu glutationu. Pytam z czystej ciekawości, bo sam potrzebuję taką informacje dla rodziców dziecka z autyzmem. Janusz