Autor Wątek: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.  (Przeczytany 8592 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

corbie

  • Aktywny
  • ***
  • Wiadomości: 127
Odp: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 30, 2011, 00:31:17 »
Rozwazalem tez zakup Yeast aid z kirmana jako pomoc w walce z candida. Pytalem lekarki, ale raczej pominela moja sugestie skupiajac sie na dawaniu nam wytycznych na temat chelacji. Suplementow przybywa, a mala raczej nie chce polykac tabletek, wiekszosc z nich mieszamy z posilkami.  macie jakies sposoby na to zeby zmusic dziecko do polykania?
Bo zazwyczaj u nas konczy sie rozgryzieniem i wypluciem. Co myslicie o Yeast aid?
http://www.kirkmanlabs.com/ViewProductDetails@Product_ID@112.aspx
Daria  II 2008       ALA 50mg ,   57#
Corbie 33 lata      ALA 100mg,  36#

iHerb coupon code -  TOF583, 10$ zniżki przy pierwszym zamówieniu o wartości wiekszej niż 40$, albo 5$ przy zamówieniu poniżej 40$

donna31

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 3688
Odp: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.
« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 30, 2011, 06:52:20 »
Corbie
dobrze że tu piszesz, szukasz i konsultujesz :-) ja powiem Ci ze swojego doświadczenia, że żadnym lekarzom, DAN czy nie DAN, nie można ślepo i bezgranicznie wierzyć, a trzeba samemu czytać, doczytywać, szukać i myśleć :-) WEDŁUG MNIE na przykład i według tego, jak nasza lekarka prowadzi Ingę i tego, co ja sama wiem bo gdzieś tę wiedzę zdobyłam, plan Waszej lekarki jest bardzo oględnie mówiąc niebezpieczny. Po pierwsze kompletnie bezsensowny protokół chelatacyjny - czemu akurat 25mg i to dwa razy dziennie? Czy lekarka wie, jaki jest okres półrozpadu DMSA i że po 4 godzinach od podania ten związek po prostu zaczyna się rozpadać uwalniając metale, które wcześniej wyciągnął? Taka chelatacja może przynieść więcej szkody niż pożytku. Poczytaj sobie o działaniu i właściwościach DMSA. Jak masz dostęp, to zdobądź i przeczytaj którąś z książek Andy Cutlera albo poszukaj artykułów o jego protokole czy wywiadów z nim na sieci. Na tym forum też jest wątek tego dotyczący. Ja namawiam tylko do tego, aby zanim zacznie sie chelatację, poczytać wszystko co na ten temat jest dostępne i pochodzi z wiarygodnych źródeł (sorry, ale bardziej ufam wiedzy biochemika i fizyka-inżyniera jakim jest Cutler niż jakiejkolwiek lekarce DAN, mojej czy Twojej) aby decyzja była świadomie podjęta. A zwiększenie DMSA do 50 mg to w ogóle jakiś pomysł z piekła rodem :-) moja dostaje dawkę dmsa 2,5 mg i jej zwiększenie nie jest dobrze tolerowane. A kwas ALA - który jako jedyny przekracza barierę krew-mózg? Jeżeli lekarka go nie zaleciła, to jak chce usunąć metale ciężkie z mózgu (DMSA tego nie zrobi)? Ale takich pytań można by postawić tysiąc, ważne abyście sami je stawiali i szukali na nie odpowiedzi.
Poza tym candida. Ja jestem człowiek zdecydowany na chelatację i raczej dość odważny ale nigdy nie podjęłabym się chelatowania dzieciaka, o takim stanie jelit, jak Wasza córcia. Nie dość że Candida szaleje, bo arabinitol przekroczony 5 krotnie, inne grzyby też przekroczone, do tego przekroczona Clostridia - masakra jak dla mnie. Co z tego, że podacie Nu-Therę czy inne suple, skoro funkcja wchłaniania jest tak upośledzona. Na miejscu lekarki skupiłabym się na porządnym wyleczeniu układu pokarmowego. My nie zaczęliśmy hcelatacji póki arabinitol nie był w normie, a i tak - podając 5 mg chelatora (a nie 25) mamy od razu jazdy odgrzybowe. 25 mg DMSA ten przerost który już jest tak zmobilizuje, że będzie Wam bardzo trudno potem z nim waqlczyć, szczególnie że "na pokładzie" nie macie NIC na grzyby i NIC na Clostridię. Priobiotyki nie wystarczą, ilość  40 mld (Waszych bilionów) jest jak dla mnie malutka, my jedziemy na 100-200, ale co z tego - jak nie będziesz tłukł patogenu, to probiotyki przelecą przez jelita, nie zasiedlą się (bo gdzie?). Najpierw candida/clostridia/inne bakterie a potem jednak chelatacja. Nie mam doświadczeń z YEast Aid, ale wszelkie tabletki rozbijam w moździerzu i mieszam z pożywieniem. Aha, my rotujemy probiotyki w zasadzie co parę dni. No i nie ma potrzeby sprawdzać stadium Candidy - jest jej "mnóstwo dużo za bardzo" (jak mówi moja 6 letnia siostrzenica) i po prostu trzeba wysiłki skierować na walkę z nią i tyle :-)
Pozdrawiam




Mam prosbe o opinie.
Zaczne od tego, ze po wielu opoznieniach udalo nam sie spotkac  znow z nasza terapeutka DAN.
Wedlug jej zalecen powinnismy rozpoczac chelacje DMSA.

Jej  plan to wprowadzenie dodatkowych suplementow i witamin:

1.   Super –the-ra z wit A D
2.   Dodatkowo extra Witamine A, D, B6, Magnez i cynk
3.   +DMG albo TMG

Po dwoch tyg zaczac DMSA, na poczatek :
25 mg /2x dzienie przez 3 dni.
Potem wyslac mocz na badania do Great plains Lab. Jezeli bedzie dobrze tolerowana zwiekszyc do 50 mg.
Nastepnie zrobic  3 lub 4 cykle i znow badania moczu w odstepach 2 tyg pomiedzy cyklami.
Moje watpliwosci zaczynaja sie od tego, ze przegladajac wyniki z Great plains wynika:

                      (Wynik , max)   
Aluminum 15 < 100
Antimony 0.2 < 1
Arsenic 97 < 180
Barium 1 < 8
Beryllium < dl < 0.7
Bismuth < dl < 20
Cadmium 0.5 < 0.5
Cesium 10 < 15
Gadolinium < dl < 0.4
Lead 0.9 < 5
Mercury < dl < 5
Nickel 3.4 < 20
Palladium < dl < 0.3
Platinum < dl < 1
Tellurium < dl < 0.3
Thallium 0.3 < 1
Thorium < dl < 0.1
Tin 1.2 < 20
Titanium N/A < 15
Tungsten 0.5 < 1
Uranium < dl < 0.05

              (Wynik   zakres)
Sodium 140 43.5- 348
Potassium 78 31- 230
Phosphorus 800 440- 2200
Calcium 32 30- 250
Magnesium 68 20- 300
Zinc 0.4 0.2- 3
Copper 0.016 0.015- 0.15
Sulfur 600 330- 2090
Manganese 0.001 0.0008- 0.025
Molybdenum 0.12 0.025- 0.3
Boron 2.5 1- 10.8
Chromium 0.002 0.0005- 0.01
Lithium 0.086 0.012- 0.3
Selenium 0.04 0.04- 0.35
Strontium 0.067 0.06- 0.54
Vanadium 0.001 0.0002- 0.004

Wyglada na to ze wszystko sie miesci, w tolerowanych zakresach.

Lekarka twierdzi, ze ma przeczucie ze metale sa zamaskowane. Ogolnie nie mam nic przeciwko sprobowaniu chelacji, bo czytalem tutaj na forum,ze przynosi naprawde dobre efekty. Moje watpliwosci powoduje niestety Candida
Wedlug wynikow badan z kalu z great plains wyszlo:

Yeast, Fungal Metabolites
          (Zakres, Wynik)
1 Citramalic ≤ 5.3 H 6.4
2 5-Hydroxymethyl-2-furoic ≤ 30 H 82
3 3-Oxoglutaric ≤ 0.52 0.22
4 Furan-2,5-dicarboxylic ≤ 22 12
5 Furancarbonylglycine ≤ 3.6 H 4.0
6 Tartaric ≤ 3.9 0.52
7 Arabinose ≤ 56 H 249
8 Carboxycitric ≤ 34 0.76
Bacterial Metabolites
9 2-Hydroxyphenylacetic ≤ 1.1 0.31
10 4-Hydroxyphenylacetic ≤ 30 H 52
11 4-Hydroxybenzoic 0.09 - 2.0 1.2
12 4-Hydroxyhippuric ≤ 27 H 33
13 HPHPA (Clostridia marker) ≤ 227 H 280
14 DHPPA (beneficial bacteria) ≤ 0.73 0.19
Aditional indicators
15 Hippuric ≤ 717 361
16 3-Indoleacetic ≤ 11 4.2
17 Glyceric 0.71 - 9.5 5.3
18 Glycolic 20 - 202 107
19 3-Hydroxy-3-methylglutaric ≤ 101 31
20 2-Hydroxyhippuric ≤ 1.2 0.97

Wyniki sa z przed 5 miesiecy.
Wedlug zalecen, stosowalismy probiotyki Probiogold z kirkmana i culturelle.
Ogolnie 40 Bilionow cultur. Czytajac watek o Candidzie nie spotkalem tak duzych wartosc u waszych dzieci.
Od paru tygodzni dodalismy L-carnityne, coenzyme q10., Cynk, Molibden, magnez i Lizaki mb12 revitapops.
Wszystko szlo dobrze do swiat bozego narodzenia, niestety mala zlapala infekcje klatki piersiowej (Kaszel wysokie goraczki) lekarz rodzinny zalecil atybiotyki, wiem ze one wrecz przeszkadzaja w leczeniu candidy.
Zadzwonilem do naszej lekarki DAN, polecila podwojenie dawki probiotykow. Balem sie to zrobic zwiekszylem tylko dawke o 10 bilionow. Niestety przez ostatnie 3 miesiace zmagalismy sie z kaszlem, ktory sie pogarszal. Mylelismy ze to moze byc alergia na psa, ale wyniki alergiczne wyszly negatywne. Po 3 kuracji antybiotykowej malej przeszlo.  Nie jestem pewien jak stoimy teraz z Candida, wogole jak pytalem o jakies dodatki do probiotykow, ktore mogly by pomoc w wyeliminowaniu, lekara mnie zbyla ze moze pozniej. Czy mozna wyleczyc candide samymi probiotykami? Kolejna rzecza ktora tutaj wyczytalem, ze powinno sie zmieniac probiotyki co 2- 3 miesiace. My juz jestesmy na tych samych prawie 6 miesiecy. Mala jest na diecie GF/ DF od okolo pol roku.

Co do malej, to pare rzeczy sie poprawilo, troche wiecej  kontaktu wzrokowego, wydaje sie ze wiecej rozumie. Czesto skacze na palcach jak jest podekscytowana. Ostatni zaczela czesto wsadzac reke w pieluche i grzebie sobie tam dotykajac miejsc intymnych. Nie  mozemy jej tego oduczyc. Dalej zalatwia sie w pieluchy i jest malo swiadoma tego ze cos tam jest. Ma dobre i zle dni. Przed antybiotykami, czasami mruczala cos pod nosem po spiewajac swojemu jak spiewalem jej piosenke, i przerywalem w niektorych miejcach czekajc na jej rekacje. Niestety to zaniklo . Wydaje malo dzwiekow do komunikacji. Czesciowo dzialaja z nia Obrazki, pracujemy ciagle nad tym.
Lekarka upiera sie przy chelacji, mimo moich uwag na temat candidy. Twierdzi ze nia zajmiemy sie po chelacji.
Jak sprawdzic w jakim stadium jest candida.

Co sadzicie o lekarce, ja mam mieszane uczucia. Na spotkaniach zachowywala sie jak by jej ktos stoper wlaczyl.
Jest lekarka rodzinna w przychodni lekarskiej, nas przyjmuje pomiedzy innymi pacjentami. Do spotkania probowalem doprowadzic ostatnie 2 miesiace. Niestety jest jednym z 2ch lekarzy DAN dostepnych w irlandii. Na maile nie odpisuje za szybko . Naprawde nie wiem juz co powinienem zrobic. Poradzcie prosze. czy mozecie plecic kogos bardziej kompetentnego? Glownie chodzi mi o dobra komunikacje telefoniczna i mailowa. Jak czesto powinno sie odwiedzac osobiscie lekarza DAN.
----
Inga ur. 13.05.2007 - 2,5 mg ALA  #66
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

corbie

  • Aktywny
  • ***
  • Wiadomości: 127
Re: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.
« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 31, 2011, 10:04:09 »
Niedobrze zmarnowałem pol roku.    Bylem przekonany ze bilion jest po miliardzie. tłumaczyłem sobie ze taka dawka może nadrabia używanie lekarstw. czytam teraz powoli o chelacji. Ale chyba ssie jeszce nie zdecyduje dopóki nie rozwiąże problemu z candida. Szkoda bo byłem przekonany że cały czas to robimy. Zmiana lekarza jest jednak nieunikniona.

Sent from my E15i using Tapatalk
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 20:15:45 wysłany przez corbie »
Daria  II 2008       ALA 50mg ,   57#
Corbie 33 lata      ALA 100mg,  36#

iHerb coupon code -  TOF583, 10$ zniżki przy pierwszym zamówieniu o wartości wiekszej niż 40$, albo 5$ przy zamówieniu poniżej 40$

donna31

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 3688
Odp: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 31, 2011, 11:22:32 »
Corbie, podlinkuj probiotyki ktorych uzywales, to zobaczymy konkretnie, co? Bo kazdy produkt inny. Mnie się wydaje że nie ma szans aby same probiotyki zwalczyly grzyba, zwykle wrosnietego w jelito i dodatkowo otoczonego biofilmem. Moze u dzieci gdzie przerost nie jest tak znaczny, ale u Darii arabinitol jest jednak bardzo podwyzszony. Cos antygrzybowego jednak musi byc- nie wiem, moze cos z grubszej rury (nystatyna/flukonazol) albo jakas izopatia/homeopatia (nie wiem czy ja tam na miejscu macie) albo wlasne poszukiwania (candex, yeast aid, candidase, biotyna, olejek oregano, aloes itp.) Te wyniki ktore wpisales wygladaja mi na wyniki z moczu a oddawaliscie też kal na jakakolwiek analize pod katem grzybow, pasozytow i bakterii? Jeśli grzyba duzo to jest szansa że wyjdzie w normalnym posiewie albo pod mikroskopem i wtedy bedzie lepiej wiadomo na co jest on wrazliwy, co go niszczy. A badania wlosa albo porfiryny z moczu robiliscie?
----
Inga ur. 13.05.2007 - 2,5 mg ALA  #66
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

donna31

  • Global Moderator
  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 3688
Odp: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 31, 2011, 11:34:19 »
Ok nie linkuj,znalazlam probio gold kirkmana. Maja 20 bilionow organizmow czyli po polsku to 20 miliardow. czyli dawaliscie 40 miliardow dziennie. Jest to duzo (dla zdrowych dzieci nawet bardzo) ale dla dzieciakow z dysbioza jelit i patogenami taka ilosc nie jest jakas powalajaco ogromna. Z tym że samo zwiekszenie ilosci probiotykow prawdopodobnie niewiele da. Trzeba jeszcze tluc bakterie/grzyby.
My aktualnie walczylismy z clostridia - dostalismy na to metronidazol (10 dni kuracji, cztery dni przerwy i znow), do tego culturelle 3 razy dziennie i s.boulardii 3 razy dziennie, ashwagandha (2 razy po 20 kropli), wkraplamy do prawie kazdej wody Aerobic O7 (utlenia wode i beztlenowce jakimi sa clostridia nie maja jak się rozrastac). Nie namawiam na metronidazol, bo jest na recepte, ale s.boulardii mogloby się przydac. Aha na clostridie uzywalismy też CytoFlory. O rezultacie tej kuracji na razie nie pisze, bo za ok miesiac bede miala wyniki kontrolne, ale czuje że bedzie ok.
----
Inga ur. 13.05.2007 - 2,5 mg ALA  #66
Michał ur. 15.06.2012
www.bioautyzm.pl
http://fotoforum.gazeta.pl/5,2,donna28.html

corbie

  • Aktywny
  • ***
  • Wiadomości: 127
Re: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 31, 2011, 12:01:05 »
dziękuję za tak szybkie odpowiedzi. Musze rozgladnac sie za tym co jest tutaj dostępne bez recepty. z lekarzami ciężko tutaj cos wywalczyc, żeby przepisali. Dla dzieci to tylko aktybiotyk, albo panadol. Może uda mi sie znaleźć homropate blisko. Albo leki popristu przeslac z polski.

Sent from my E15i using Tapatalk
Daria  II 2008       ALA 50mg ,   57#
Corbie 33 lata      ALA 100mg,  36#

iHerb coupon code -  TOF583, 10$ zniżki przy pierwszym zamówieniu o wartości wiekszej niż 40$, albo 5$ przy zamówieniu poniżej 40$

Lola-Lola37

  • Zasłużony
  • *****
  • Wiadomości: 702
Odp: 2,5 lenia corka. Prosze o porady i opinie doswiadczonych forumowiczow.
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 31, 2011, 14:59:12 »
Wklejam ci linki homeopatów w  UK
Ale niestety nie znam żadnego który znałby sie na leczeniu dzieci autystycznych

www.britishhomeopathic.org/
www.homeopathy-soh.org/
www.the-hma.org/